Scratch day

El proper 17 de maig tornem a celebrar per segon any l’Scratch Day a la UOC, amb un taller d’iniciació a Scratch dirigit a nens i nenes acompanyats dels seus pares, mares o un familiar adult.

L’Scratch és un llenguatge de programació creat per a potenciar el pensament creatiu dels infants. Segons el propi creador d’Scratch, Mitchel Resnick, el pensament creatiu és un procés en forma d’espiral en el qual els nens i nenes imaginen què volen fer, creen un projecte basat en les seves idees, juguen amb les seves idees i creacions, les comparteixen amb altre gent i reflexionen sobre les seves experiències. I tot aquest procés porta a imaginar noves idees i nous projectes.

post_blog_2014-1

Espiral de pensament creatiu potenciat per Scratch.

Aquesta activitat està organitzada pel grup Inventa format per professors dels estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC i amb la col·laboració de professors i treballadors de la mateixa universitat.

El taller es farà en 6 seus territorials de la UOC: Sevilla, València, Tarragona, Sant Feliu de Llobregat, Lleida i Salt. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, s’adreça a pares o mares que poden portar fins a un màxim de 2 nens/es. L’edat recomanada dels nens/es és de 8 a 12 anys. No hi ha requisits de coneixements previs, només s’ha de portar un portàtil el dia de l’activitat per poder seguir el taller. L’activitat serà de 9.30 a 14 h i per participar únicament s’ha d’omplir el formulari de la seu en la qual us voleu inscriure.

Enllaços per a la inscripció:

Seu de Sevilla
Seu de València
Seu de Tarragona
Seu de Sant Feliu de Llobregat
Seu de Salt
Seu de Lleida

Adriana Ornellas, és professora dels estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC i membre del grup de Scracth, Inventa.